Відбулася IV науково-практична конференція «Аерокосмічні технології в Україні: проблеми та перспективи»

PER ASPERA AD ASTRA

Упродовж двох днів,  9 та 10 вересня 2021 року, на базі ОПРЦ «Мрія» Національного центру управління та випробувань космічних засобів тривала  IV науково-практична конференція «Аерокосмічні технології в Україні: проблеми та перспективи».
У заході взяли участь фахівці вищих навчальних закладів  України, наукових установ Національної академії наук України та Міністерства оборони України, зокрема Поліського національного університету, Національного університету оборони України імені Івана Черняховського, Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління, Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, Житомирського військового інституту, Головної Астрономічної обсерваторії, а також  представники центральних органів виконавчої влади та місцевого самоврядування Київської області. Під час пленарних засідань  та роботи  в секціях обговорювалися результати наукових досліджень у галузі аерокосмічних технологій, перспективні напрямки космічних систем, а саме дистанційне зондування Землі та методи обробки даних ДЗЗ, зв’язок і навігація. Розглядалися питання глобальної інформаційної системи та  використання космічних систем у моніторингу рухомих об’єктів у повітряному, морському та наземному просторах. Можливостям НЦУВКЗ в інтересах економічного сектору та сектору безпеки і оборони була присвячена доповідь фахівців Національного центру. Про використання спільних напрацювань в аграрному секторі говорили представники Поліського національного університету. Загалом  учасниками науково-практичної конференції піднімалися  різнобічні, актуальні  теми.     
Представлені  доповіді  зацікавили не лише  науковців, а й  представників органів виконавчої влади. Під час  дискусій і  обговорень  акцентувалася особлива увага на необхідності   впровадження  наукових досягнень  у різних сферах економіки та безпеки України.  
 Учасники IV науково-практичної конференції домовилися про посилення  координації спільних наукових досліджень.